top of page

ЗАЩОТО Е СЪВЪРШЕНА, А И ВЕЧЕ ДОСТЪПНА

Няма вече напукани ръце и кал под ноктите, а продукцията е също толкова органична колкото и органично произведената. Всеки ден от годината може да имате прясна, качествена и здравословна храна – за собствена консумация и за продажба. Светла, истинска, изящна тази оранжерия е пронизана от уют и спокойствие. Мирише на свежо и приятно. Супер интелигентна технология, а и вече достъпна за българските производители.

ТОВА Е ГРАДИНАТА НА БЪДЕЩЕТО.

Причината за увеличения интерес към аквапониката е, че повече хора се насочват към местно отглеждана храна, произведена по екологосъобразен и устойчив начин. Много любители се занимават с аквапоника като забавен начин да отглеждат собствената си храна в своя дом или в офиса. Други се стремят към иновативната технология за търговски цели като основен или допълнителен източник на доходи. За всеки, който е любопитен към технологията или който обмисля да я практикува като хоби или за бизнес вече има възможността да я притежава.

Точно преди година за първи път видях с очите си тази красавица. Веднага я определих като градината на бъдещето. Още с влизането в оранжерията се влюбих в нея. Чиста, приветлива, жива. Атмосферата – изключително приятна. Топло е, но не е твърде горещо или задушно. Това не е лаборатория за стерилна химия. Рибите и растенията се отглеждат при минимални стресови обстоятелства, защото живеят и растат в идеалните за тях условия. Тилапията плува в чиста вода, храни се здравословно по три пъти на ден. Корените на растенията непрекъснато се къпят в аерирани хранителни вещества и отведнъж поемат всичко, от което се нуждаят и което е ефективно за тях. Естествено пречистената вода се връща обратно в резервоарите за риба. Няма как да се пръскат растенията с пестициди, защото това би убило рибата. Всичко е взаимосвързано по възможно най-ефективния начин. Това, което ме плени завинаги е свързано с широките възможности на приложение на аквапониката. Чрез нея може да се отглеждат аквакултури и културни растения за търговски цели, може да бъде предмет на научни изследвания, да се използва като средство за образование, или като източник за производство на домашна храна, като забавно и интересно хоби или за агротуризъм. Приложенията на аквапоникс технологията могат да бъдат ограничени само от въображението на човек.

Тя е градината на бъдещето – мобилна, високо производителна, ефективна, универсална, независима, екологична и полезна.

bottom of page