top of page

РАЙСКА ГРАДИНА В ГРАДСКАТА СРЕДА

Вие имате градина в двора. Зеленчукова, овощна или цветна. Грижите се за нея отдадено. Плевелите обаче са голям проблем. Задължително трябва да бъдат обработвани – чрез хербициди или механично. Изпитание представляват и горещините и вятъра. Налага се често поливане. А водата е скъпа и не достатъчно пречистена. Висок е и рискът да бъде загубена реколтата от неволите на климата – рекордни горещини, екстремни температурни амплитуди, наводнения, градушки. Все предпоставки за отказване от така любимото градинарство. Не се отказвайте! Вече е измислено и всички трудности и рискове от традиционното градинарството са избегнати. Технологията на аквапониката е отлична иновация, създадена като градина на бъдещето.Райска градина в градската среда може да стане реалност. Чрез аквапониката е възможно да се отглеждат разнообразни растителни видове, да се произвеждат пресни органични храни всеки ден и като допълнение прясна и качествена риба. Лесно осъществима е аквапоничната градина за всяко семейство, което иска да се храни здравословно без да полага усилия. Вече е налична и за европейските потребители професионално изградена патентована система за аквапоника в различни конфигурации. Технологията е отлично разработена. Комплектът включва пълно оборудване, който се конструира лесно. Със системата се оперира с удоволствие и цялото семейство може да се включва в ежедневните дейности по хранене на рибите, засяване, разсаждане на растенията и събиране на реколтата. Има пет типа конфигурации за домашните системи за аквапоника, които предлага „АКВАПОНИКС БЪЛГАРИЯ”, съобразени с разполагаемата площ и с продуктивността. Най-малката е с 2 аквариума по 416 л и 3 лехи, които се поместват на 20 кв.м. Всяка седмица можете да имате до 30 марули, подправки и др., а годишното производство на риба е около 50 кг. Работните часове през седмицата не надвишават 3 часа. Най-голямата от този клас е с 4 аквариуми по 757 л и 12 лехи, които се поместват на 130 кв.м. Всяка седмица можете да имате до 220 марули, подправки и др., а годишното производство на риба е около 390 кг. Работните часове на ден са от 4 до 6 часа. Ценово системите са достъпни, удовлетворението е несравнимо, а качеството на храната възвръща бързо първоначалното капиталовложение.

Производителите се наслаждават на работата в приятна атмосфера, без тежък физически труд и на чудесна реколта през цялата година, независимо дали навън има температурно сътресение от 40 градуса през летните дни или на -25 градуса през зимата.

Контролираната среда предпазва двустранно. В безопасност са не само растенията и рибите, а и консуматорите. Храната не е изложена на замърсители като киселинни дъждове, продукти за растителна защита, вода и почва, наситени с вредни вещества. Продукцията е съвършено безопасна, с високо качество, здравословна и питателна.

Възможностите на аквапоничната система могат да се разгръщат спрямо Вашите интереси и желания. Иновацията предоставя отглеждане на цветя, подправки, билки, диви ягоди, екзотични плодове и много други заедно в една градина. Райска градина в нашия дом. :-)

bottom of page