top of page

ПОДПРАВКИ, БИЛКИ И ЦВЕТЯ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ У ДОМА


Харесвам подправките. Обожавам ароматите и вкусовете им, които придават на ястията. Особено свежите подправки, които току-що са откъснати от градината. Билките също. Те носят живот. Благоуханието и успокоението, което излъчват е несъпоставимо с нищо друго, създадено в природата. Цветята са красотата и изяществото на Вселената. Даряват любов и нежност.

Представете си удоволствието да притежавате изящна градина във Вашия дом. Тя е зелена, цветна и ароматна. Откъсвайки от пресните билки можете да си сварите ароматичен чай или да си направите полезна зелена салата или да си наберете великолепен букет от полски цветя. Не е необходимо да си го представяте, тъй като тази утопия е вече осъществима.

Съществува реална възможност да си създадете своя градина, където да отглеждате всички видове подправки, билки и цветя, водени от своя собствен избор. Домашните системи за аквапоника са създадени с цел - градината да влезе във Вашия дом и да съществува през всички сезони. Да бъде лесна за експлоатация, да бъде достъпна за всички, да е екологична и най-вече да се произвеждат съвършени био органични храни.

Водата, богата на метаболити, получени чрез храненето на рибите преминава през растениевъдните легла, където се поемат полезните вещества от растенията. Те от своя страна пречистват водата, която се връща в рибните аквариуми, за да стане благоприятна за живота на рибите. Единственият вход към тази естествена затворена система е храната за рибите. Аквапониката е природна система, подобна на системата на очистване на езерата, която е оптимизирана. В тази мини екосистема растенията и рибите се развиват перфектно. Освен, че е отлично организирана тази система е и много красива. Веднъж видяна, остава в съзнанието на хората завинаги. Мъжете придобиват голям интерес към технологията, а за дамите се превръща в идеалното хоби – забавно и разпускащо.

Време е да се обърнем към природните методи за профилактика и лекуване. Повече подправки, повече билки, повече природа. Очите ни и съзнанието ни също се хранят. Нека си даваме повече зеленина, жива природа и красота. Така и животът ни ще бъде по-добър и по-лесен. И по-очарователен.


bottom of page