top of page

ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ГРАДИНАТА НА БЪДЕЩЕТО


'NELSON AND PADE, INC.®’ – The Most Trusted Name in Aquaponics® (най-довереното име в аквапониката) помага на хората да започнат и да станат успешни в производството на аквапонични храни, като осигуряват: планиране на проекти, цялостно обучение, Clear Flow Aquaponic Systems® – базирани на научни изследвания и дългосрочна подкрепа за производителите. Техният опит в аквапониката вече няколко десетилетия е отразен в доказани системи, успешни проекти и опитен персонал. Това е представянето за ‘NELSON AND PADE, INC.®’.

Истината е, че Ребека Нелсън и Джон Пейд действително създават нов модел на целогодишно производство на храни, чрез контролирана среда в независимост от климата и условията. Те адаптират аквапониката като универсална технология – за търговски цели, за производство на домашна храна, за агротуризъм, за хоби, като предмет на научни изследвания и като средство за образование. През 2017 г. (за втори път) заслужено печелят приза за устойчив продукт на годината в щата Уисконсин, САЩ за своите патентовани аквапонични системи. Компанията вече е разпознаваема в цял свят, а техните системи се продават на петте континента.


РЕБЕКА И ДЖОН ЗА СВОЯТА ДЕЙНОСТ

Ребека заявава, че тяхната цел е продоволствена сигурност за всички хора, постигната чрез производство в напълно оборудвани аквапонични системи, чрез осигуряване на цялостно обучение и с подкрепа в дългосрочен план за производителите. Обучението, което се осъществява включва научните обосновки, методите и икономиката на аквапониката. Майсторският клас е предназначен за всеки, който сериозно се интересува от аквапоничното производство на храни. В цената на системите е включена и техническа поддръжка, която да съдейства при изграждането и експлоатацията на системата. Включени са и подробни напътствия за монтажа и използването на системите и наръчник за стандартните оперативни процедури, които са много важни за добрите земеделски практики. Според Ребека това са и начините, чрез които аквапониката трябва да се развива успешно.

Джон разказва, че през последните 20 години работят заедно с научни изследователи от целия свят в желанието си да изучат същността и предназначението на аквапониката. Успешно го прилагат в техните Clear Flow Aquaponic Systems®. Това, което определя тези системи като печеливши се корени в количеството произведена храна (произвеждат се четири пъти повече зеленчуци, отколкото традиционните модели). По-малко вложени усилия и разходи за сметка на по-бърза възвръщаемост на инвестицията определят технологията като истински ефективна. Разработената и патентована система ZDEP® всъщност представлява нула разреждане – допълнително производство и това е процес, който високо ефективно използва водата в системата, увеличава наличието на хранителни вещества до всяка дадена част от аквапоничната система и това води до високи нива на производство.

КЛИЕНТИТЕ ЗА ТЯХ

Всички обучавани определят мастер класа по аквапоника като много полезен, а работата на целия екип като много организирана и професионална. Производители закупили система от ‘NELSON AND PADE, INC.®’ заявяват своето удовлетворение от целия процес - от етапите на планиране по целия път до изграждането и в действителното производство. Ето какво казва Тони Стирлинг от Илинойс: „Купих пълния модул MicroFarm, включващ оранжерия и система, както и тяхната програма за продължително обучение. Отчитам обучението като изключително полезно, тъй като прекарах цяла седмица в аквапонична ферма със същата система като тази, която току-що бях изградил. Това ми позволи да науча всичко за правилното функциониране и управление на аквапоничната система, за да увелича максимално печалбите си, без да преоткривам технологията. Не виждам смисъл да се отделя ценно време и усилия, за да я преоткривате сами. Опитът и знанията, които екипът на ‘NELSON AND PADE, INC.®’ е готов да споделя с мен, си заслужава всяко стотинка, която съм вложил.”

НИЕ ЗА ТЯХ


Първото ни посещение в Монтело, САЩ при Ребека и Джон ни даде възможност да се запознаем отблизо с производството при контролирани условия и при оптимално използване на средата. Теоретичните лекции, по време на мастер класа ни убедиха в познанията и опитността на Ребека и на Джон и ни накараха да повярваме в значимостта на иновативната технология. Практическите упражнения ни дадоха основание да се възползваме от знанията си и всеки да ги приложи, спрямо специалността си в „АКВАПОНИКС БЪЛГАРИЯ”. Днес сме доволни, че „АКВАПОНИКС БЪЛГАРИЯ” е изключителен оторизиран дистрибутор на технологията за България и за Балканските страни. Притежаваме споразумение с ‘NELSON AND PADE, INC.®’ за изключително разпространение на търговските марки за:

  • Clear Flow Aquaponic Systems® със ZDEP® – комерсиални и домашни системи и микроферми по дизайнерски спецификации.

  • Допълнително оборудване – системи за развъждане на рибите и растенията и системи за пречистване на рибите.

  • Консумативи и оборудване: аквапонично оборудване; оборудване за изпитване и наблюдение.

  • Обучение и услуги: Aquaponics Master Class®; Програма за продължаващо обучение; Ръководство за монтаж; Планиране на проекти; Консултиране.

  • Отглеждане и продажба на риба и зеленчуци, следващи стандартните оперативни процедури на 'NELSON AND PADE INC.®’.

  • Подкрепа на своите клиенти по технология и процедури, които използват ‘NELSON AND PADE, INC.®’.

Очакваме и Вашите впечатления за дейността на най-довереното име в аквапониката.


bottom of page