top of page

АКВАПОНИКА ЗА ДОМА И В УЧИЛИЩЕ


Домашни аквапонични системи

Забавно, Лесно, Свежо!

Домашните системи от ‘Nelson and Pade’, Inc.® са чудесен начин да се осигури свежа и висококачествена продукция от зеленчуци и риба за Вас и за Вашето семейство. Освен това аквапоничното градинарство е истинско удоволствие. То е забавно, отпускащо и можете да го правите през цялата година! Представете си да отглеждате свежа салата, пресни домати, краставици и други култури, без да се налага да извършвате традиционно градинарство. Производство по естествен, устойчив и възнаграждаващ начин, който допринася за цялостното добро здраве и усещане. Системите, които предлагаме за това направление са Small Fry, F5 (Фантастично забавна фабрика за пресни храни), Home Garden и Family Plus. Всички те използват иновативната система за филтриране Clear Flow Aquaponic Systems®.
Основните им предимства са да произвеждате чрез тях зеленчуци и риба като използвате минимално пространство, инвестиции и усилия. Това ще намали зависимостта Ви от ежедневно закупуване на хранителни продукти от магазина и ще Ви осигури висококачествена храна, която знаете, че не съдържа химикали, пестициди, растежни хормони и антибиотици.
Чисто и подредено – без бъркотия в градината

Нашите аквапонични системи са чисти и подредени, така че няма да имате никаква разхвърляна почва и благодарение на патентованите биологични филтърни резервоари водата ще мирише на чисто, а не на застояло. Растенията са подредени, отглеждането им е лесно и резултатно.

Отглеждате разнообразни култури

'Nelson and Pade’, Inc.® демонстрират риба тилапия и маруля като примери в производствената дейност, но в никакъв случай Вие не сте ограничени до тези култури. Постоянно се разширява обсега на производство в Clear Flow Aquaponic Systems® включително и за растителни видове като: краставици, боб, грах, домати, чушки, царевица, репички, цвекло, зеле, подправки, броколи и др.


Аквапонични системи за обучение
За образователни цели могат да се използват от най-малката до най-голямата аквапонична система на ‘Nelson and Pade’, Inc.®. Тези системи присъстват в училища на петте континента. Аквапониката е отлично средство за демонстриране на много принципи на науката, селското стопанство, математиката и бизнеса във всички степени и за домашно образование. Концепцията за интердисциплинарно образование е показателна, когато става въпрос за аквапоника в училищата. В допълнение към науката за растенията, аквапониката включва и демонстрира много от природните цикли, нитрификация, биология, анатомия и хранене на рибите и високотехнологично селско стопанство. Аквапониката налага практическо приложение на предмети като химия, математика, физика, икономика и инженерство.
Мониторингът и грижата за аквапоничната система от страна на учениците помагат да им се внуши чувство за отговорност, да се вдъхновява творчеството и създава вълнение в учебната среда. Аквапоничният процес е добре да се започне в началото на учебната година и да се провежда през целия й период, което позволява на преподавателя да представи индивидуалните понятия и уроци, докато растенията и рибите се развиват и растат. Веднага след като учениците се запознаят с аквапониката, те често се вдъхновяват за да разберат по-добре научните принципи, определящи технологията. Аквапониката стимулира интерес сред учениците към иновациите, производството и бизнеса и е стимул за някои ученици да планират кариера в аквапоничното производство. Аквапониката е изключително подходяща и за научни и изследователски цели. ‘Nelson and Pade’, Inc.® е лидер в предоставянето на аквапонични системи и програми за обучение в университетите по целия свят.
bottom of page